fbpx

 

Wat is Whole Body Cryotherapie?

Whole Body Cryotherapie Whole Body Cryotherapie is het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door het frequent kortstondig bloot te stellen aan extreme kou. De extreme kou activeert het afweersysteem. Dit principe wordt al duizenden jaren toegepast van Japan tot Rusland en de Scandinavische landen. De droge kou van de cryocabine is goed te doorstaan, zelfs makkelijker dan koud douchen.

De werking van Whole Body Cryotherapie

Whole Body Cryotherapie geeft je een krachtige lichamelijke reboot omdat je afweersysteem extreem reageert op de -85 tot -110 ºC in de cryocabine. Blessures herstellen sneller, de huid verjongt, pijnklachten nemen sterk af, je conditie verbetert en je algemene vitaliteit en energie neemt toe. Bij de lage temperatuur wordt de lichaamstemperatuur een paar graden verwarmd. Het bloed gaat sneller stromen, er wordt meer zuurstof opgenomen en er worden zowel enzymen als hormonen aan het bloed toegevoegd. De lichaamscellen zwellen op en stromen vol met vers bloed met al deze goede stoffen. Het lichaam gebruikt zo zijn eigen kracht om het lichamelijk en geestelijk herstel te bevorderen.

 

Dit gebeurt er als ons lichaam de extreme kou in de Whole Body Cabine ervaart:

Whole Body Cryotherapie 2

  1. Zenuwuiteinden in je huid (koudereceptoren) slaan alarm: je bent in levensgevaar! Je immuunsysteem wordt geactiveerd.

Whole Body Cryotherapie - temperatuur

2. Het bloed trekt zich terug naar de vitale organen in de romp en gaat sneller stromen. De bloedtemperatuur kan wel tot 40 ˚C stijgen.

Whole Body Cryotherapie 3

3. De koortsachtige temperatuur bestrijdt effectief virussen in ons bloed, net als bij griep.

Whole Body Cryotherapie verrijkt bloed

4. Het lichaam brengt hormonen en enzymen in de bloedbaan om het herstel te bevorderen.

Whole Body Cryotherapie zuurstof5. Ook het zuurstofgehalte in het bloed stijgt door het zuurstofrijke klimaat in de cabine. Bloed dat rijk is aan zuurstof en nutriënten herstelt beschadigd weefsel sneller.

Na 3 minuten verruil je de vrieskou voor kamertemperatuur. En dan?

Whole Body Cryotherapie betere doorbloeding6. Bloed stroomt met hoge snelheid terug naar armen en benen; bloedvaten die mogelijk verstopt waren, kunnen door de verhoogde druk weer open gaan.

Whole Body Cryotherapie afvalstoffen afvoeren7. Je verrijkte bloed voert afvalstoffen beter en sneller af.

Whole Body Cryotherapie soepele huid8. De productie van collageen gaat omhoog: de elasticiteit van de huid neemt toe.

9. Je stofwisseling krijgt een boost.

10. Eventuele stagnaties in energiebanen verminderen door de elektrische stroom, veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen de huid en de binnenkant van het lichaam. Goed voor je organen!

Ontdek ook de kracht van cryotherapie

Onze missie is het gezonder, fitter, sterker en gelukkiger maken van mensen, onze passie de kracht van cryo. Wij willen cryotherapie bereikbaar te maken voor iedereen die er baat bij heeft. We hebben daarom altijd enorm voordelige kennismakingsaanbiedingen. Klik hieronder voor de online shops van Dr.Freeze Arnhem en Utrecht voor de prijzen en actuele aanbiedingen. De prijzen zijn gelijk maar je moet kopen in de shop van de stad waar je de cabine in wilt.

Dr.Freeze Arnhem logo

× Heb je een vraag?