fbpx

 

Wat is Whole Body Cryotherapie?

Whole Body Cryotherapie Whole Body Cryotherapie is het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door het frequent kortstondig bloot te stellen aan extreme kou. Dit principe wordt al duizenden jaren toegepast van Japan tot Rusland en de Scandinavische landen, in Nederland kennen we het van Wim Hof (The Iceman) of het dompelbad in de sauna. De droge kou van de cryocabine is goed te doorstaan, zelfs makkelijker dan koud douchen.

De werking van Whole Body Cryotherapie

Whole Body Cryotherapie geeft je een krachtige lichamelijke reboot omdat je afweersysteem extreem reageert op de -85 tot -110 ºC in de cryocabine. Blessures herstellen sneller, de huid verjongt, pijnklachten nemen sterk af, je conditie verbetert en je algemene vitaliteit en energie neemt toe. Bij de lage temperatuur wordt de lichaamstemperatuur een paar graden verwarmd. Het bloed gaat sneller stromen, er wordt meer zuurstof opgenomen en er worden zowel enzymen als hormonen aan het bloed toegevoegd. De lichaamscellen zwellen op en stromen vol met vers bloed met al deze goede stoffen. Het lichaam gebruikt zo zijn eigen kracht om lichamelijk herstel te bevorderen op celniveau.

Dit gebeurt er als ons lichaam de extreme kou in de Whole Body Cabine ervaart

Whole Body Cryotherapie 2

Zenuwuiteinden in je huid (koudereceptoren) slaan alarm: je bent in levensgevaar!

Whole Body Cryotherapie - temperatuur

Het bloed trekt zich terug naar de vitale organen in de romp en gaat sneller stromen. De bloedtemperatuur kan wel tot 40 ˚C stijgen.

Whole Body Cryotherapie 3

De koortsachtige temperatuur bestrijdt effectief virussen in ons bloed, net als bij griep.

Whole Body Cryotherapie verrijkt bloed

Het lichaam brengt hormonen en enzymen in de bloedbaan om het herstel te bevorderen.

Whole Body Cryotherapie zuurstofOok het zuurstofgehalte in het bloed stijgt door het zuurstofrijke klimaat in de cabine. Bloed dat rijk is aan zuurstof en nutriënten herstelt beschadigd weefsel sneller.

Na 3 minuten verruil je de vrieskou voor kamertemperatuur. En dan?

Whole Body Cryotherapie betere doorbloedingBloed stroomt met hoge snelheid terug naar armen en benen; bloedvaten die mogelijk verstopt waren, kunnen door de verhoogde druk weer open gaan.

Whole Body Cryotherapie afvalstoffen afvoerenJe verrijkte bloed voert afvalstoffen beter en sneller af.

Whole Body Cryotherapie soepele huidDe productie van collageen gaat omhoog: de elasticiteit van de huid neemt toe.

Je stofwisseling krijgt een boost.

Eventuele stagnaties in energiebanen verminderen door de elektrische stroom, veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen de huid en de binnenkant van het lichaam. Goed voor je organen!

Lijkt Whole Body Cryotherapie iets voor jou? Kom dan langs en probeer het gewoon een keertje! Alle mogelijkheden en prijzen vind je hier.

× Stel je vraag!