De cryotherapie behandeling

Iedere Whole Body Cryotherapie behandeling bestaat uit 30 seconden doorbrengen in de -60 ºC kamer van de cryocabine en vervolgens 2.5 minuten in de -110 ºC kamer. Een sessie duurt dus nooit langer dan 3 minuten. Om echt effect te hebben dien je meerdere sessies in een korte periode van 2 – 4 weken te volgen. Voor blijvend effect hou je het bij door frequent een sessie te volgen.

Hoe gaat cryotherapie in zijn werk.

1. Intake
Voordat je de eerste Whole Body Cryotherapie behandeling kunt doen, wordt je eerst als klant geregistreerd en vul je een intakeformulier in. Hierbij wordt bepaalt of er geen contra-indicaties zijn waardoor je de cabine niet in kan. Je mag bijvoorbeeld geen hartpatiënt zijn, geen griep hebben of alcohol genuttigd. De intake kun je ook zelf via onze website hier meteen invullen.

2. Consult
De eerste keer dat je komt bespreken we samen wat je motivatie is om Whole Body Cryotherapie te gaan volgen en wat je doelen zijn. We bespreken samen de mogelijkheden, welke resultaten je kunt verwachten en welke kosten dit met zich meebrengt.

3. Klaarmaken voor je eerste cryosessie
De eerste sessie is voor bijna iedereen een beetje spannend, -110 ºC ga je dat wel volhouden!? Jazeker! Droge kou is sowieso niet te vergelijken met natte koud van bijvoorbeeld koud douchen, het is een stuk minder onaangenaam. Je gaat in je ondergoed of zwemkleding de cabine in maar krijgt ook warme gevoerde sloffen en handschoenen aan, oorverwarmers op en een mondkapje voor. Zo wordt je op de meest kwetsbare plekken beschermd tegen de extreme kou.

4. De sessie
De cryocabine is verdeeld in twee ruimtes, waarvan de eerste ruimte -60 ºC is en de tweede -110 ºC. Je brengt eerst een halve minuut in de -60 ºC kamer door en dan twee en een halve minuut in de -110 ºC. Zo is de kou geen enorme schok en heeft het lichaam voldoende tijd om op de kou te reageren. Uiteraard is er altijd een medewerker aanwezig die toezicht houdt op jou en de apparatuur.

5. Opwarmen
Veel mensen kunnen de drie minuten sessie goed doorstaan, zeker als ze al een paar sessies gehad hebben. Zij kleden zich meteen weer aan en vervolgen hun dag. Andere mensen warmen zich liever eerst een beetje op. Dat kan door in onze sportruimte even op een trampoline te springen, op de roeier door te brengen of touwtje te springen.

6. Abonnement bepalen
Na de eerste sessie bespreken we samen hoe je het ervaren hebt en welk vervolgtraject we het beste in kunnen plannen. Whole Body Cryotherapie is alleen effectief als je het in een korte periode met hoge frequentie volgt en het na deze periode goed bijhoudt. Op basis van je doelen kiezen we samen de beste passende abonnementsvorm.

7. Vervolgsessies
Als je eenmaal een abonnement hebt, kun je komen wanneer het jou schikt, je hoeft niet te reserveren. Je checkt in en kunt meteeb de cryoruimte in. Zo snel en makkelijk gaat het. Whole Body Cryotherapie is daarom in ieders agenda in te passen!

> Bekijk hier een videoimpressie.

Cryotherapie
Cryotherapie
Cryotherapie
× Stel je vraag!