fbpx

 

De cryotherapie behandeling

Iedere Whole Body Cryotherapie behandeling bestaat uit 30 seconden doorbrengen in de -60 ºC kamer van de cryocabine en vervolgens 2.5 minuten in de -110 ºC kamer. Een sessie duurt dus nooit langer dan 3 minuten. Om echt effect te hebben dien je meerdere sessies in een korte periode van 2 – 4 weken te volgen. Voor blijvend effect hou je het bij door frequent een sessie te volgen.

Hoe gaat cryotherapie in zijn werk.

0. Voorbereiding
Je mag alleen de cryocabine in als je geen van de contra-indicaties hebt. Deze contra-indicaties kun je alvast hier op onze website bekijken, zodat je niet voor niets langskomt. Wegens Covid-19 is onze werkwijze aangepast. Zo dien je de eerste sessie altijd online gekocht te hebben en moet je altijd reserveren. Ons volledige Coronaprotocol, links naar onze webshop en reserveringssysteem vind je hier. De kleding in de cryocabine is voor heren een zwem- of sportbroek, de dames dragen een bikini of badpak of een sportbroekje met sporttop. De rest krijg je ter plekke van ons.

1. Intake
Eenmaal bij Dr.Freeze, word je eerst als klant geregistreerd en vul je het intakeformulier in. Hierbij wordt bepaald of er geen contra-indicaties zijn waardoor je de cabine niet in kan. Twijfel je of heb je nog vragen? Dan kun je ons het beste een Appje sturen via de website maar je mag natuurlijk ook gewoon even bellen: 06-3017 3017 (Arnhem) of 06-8317 5831 (Utrecht).

2. Intake
De eerste keer dat je komt bespreken we samen wat je motivatie is om Whole Body Cryotherapie te gaan volgen en wat je doelen zijn. We bespreken samen de mogelijkheden, welke resultaten je kunt verwachten en welke kosten dit met zich meebrengt.

3. Klaarmaken voor je eerste cryosessie

  • Je gaat naar de kleedkamers om je om te kleden. Daar liggen handschoenen en oorbeschermers en er staan echt Hollandse klompen klaar, welke  je aandoet. Dit beschermt de kwetsbare delen van je lichaam.
  • Trek de meegebrachte bad- of sportkleding, handschoenen, oorwarmer, sloffen en een passend paar klompen aan. Zorg dat je helemaal droog bent en geen zweetplekken hebt, daar kan je huid van verbranden middels 'frostbite'.
  • Trek je badjas aan en loop naar de cryocabines. Daar wacht je tot er een cabine vrijkomt voor je.
  • Onze operator geeft  je een mondkapje wat je omdoet voor je de cabine ingaat.
  • De operator geeft je nogmaals een korte uitleg en instructies. Volg de aanwijzingen van de operator altijd op.
  • Je krijgt een seintje van de operator als je aan de beurt bent en de cabine op de juiste temperatuur is. Trek je badjas uit en hang deze aan de kapstok. Je kunt nu de cryocabine instappen, de operator laat je erin.
  • Stap zo snel mogelijk de cabine in, dan blijft deze op de juiste temperstuur.

4. De sessie

Via het raam wordt je gemonitord door de operator. Middels handgebaren geeft deze per halve minuut aan hoe ver je bent.
De sessie duurt in totaal 3 minuten maar als er twee mensen in de cabine gaan en deze zijn gevorderd, kan de operator de sessie met een halve minuut verlengen. De operator houdt goed in de gaten of het goed met je gaat. Mocht je er eerder uit willen dan kun je er gewoon uitstappen.

Na drie minuten gaat de lamp in de cabine flikkeren zodat je weet dat de tijd om is. De operator doet de deur voor je open zodat je uit de cabine kunt stappen.

5. Opwarmen en aankleden
Veel mensen kunnen de drie minuten sessie goed doorstaan, zeker als ze al een paar sessies gehad hebben. Zij kleden zich meteen weer aan en vervolgen hun dag. Andere mensen warmen zich liever eerst een beetje op. Dat kan door in onze sportruimte gebruik te maken van één van de aanwezige trainingstoestellen of trampoline. Daarna kleed je jezelf weer aan.

6. Abonnement bepalen
Na de sessie kun je aan een gratis kop thee of koffie of een glas water pakken. Vervolgens bespreken we samen hoe je het ervaren hebt en welk vervolgtraject je het beste kan volgen. Whole Body Cryotherapie is het meest effectief als je het in een korte periode met hoge frequentie volgt en het na deze periode goed bijhoudt. Hoe vaak jij het het beste kunt doen is mede afhankelijk van de doelen die je jezelf hebt gesteld.

7. Vervolgsessies
Als je eenmaal een abonnement hebt kun je komen wanneer het jou schikt, je hoeft niet te reserveren. Je checkt in en kunt meteen de cryocabine in. Zo snel en makkelijk gaat het. Whole Body Cryotherapie is daarom in ieders agenda in te passen!

> Bekijk hier een videoimpressie.

Cryotherapie
Cryotherapie
Cryotherapie
× Heb je een vraag?