fbpx

Partner: Topsport trainingscentrum Papendal

6 november 2019
/ / /
Comments Closed

Papendal, het grootste topsport­trainings­centrum van Nederland.

Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Tegenwoordig maken bijna 400 topsporters dagelijks gebruik van hun topfaciliteiten. Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. In 1971 werd het sportcentrum officieel geopend door Prinses Beatrix. In de jaren die volgden is Papendal enorm veranderd. Met name de afgelopen tien jaar heeft het sportcentrum een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ontdek hun terrein via deze interactieve plattegrond of neem een kijkje bij het overzicht van hun sportaccommodaties.

Papendal Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO)

Papendal is een Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). De grootste van vier CTO’s in Nederland. Op een CTO trainen de beste talenten en topsporters in fulltime trainingsprogramma’s. Onder regie van de sportbond. Dat betekent trainen, wonen en studeren op één locatie. Met minimale reistijden. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor de topsporters voorhanden. Van krachttraining tot lifeskills coaching en van huisvesting tot voedingsbegeleiding.

Topsportabonnement Dr.Freeze

Dr.Freeze heeft een partnerschap met topsportcentrum Papendal. Voor topsporters is snel herstellen van trainings- en wedstrijdinspanningen enorm belangrijk. Al tientallen jaren gaan topsporters als onderdeel van hun herstelprogramma in ijsbaden maar dat vinden wij niet meer van deze tijd. Het duurt lang en na een ijsbad kun je uren lang niet trainen. Whole body cryotherapie heeft hetzelfde effect, namelijk detox (ontzuren) van de spieren, toevoer van extra zuurstofrijk bloed en het genezen van ontstekingen. De cryocabine heeft hier bovenop ook andere gunstige effecten voor sporters. Het voegt bijvoorbeeld extra endorfine en serotonine toe, waardoor pijn van blessures minder wordt gevoelt en de wedstrijdmentaliteit verbetert. Het duurt bovendien maar drie minuten en je kunt een kwartier erna de training alweer oppakken of aan een wedstrijd deelnemen.

Topsporters worden voor een deel door Dr.Freeze gesponsord. Zij kunnen een speciaal Topsportabonnement afnemen waarmee zij voor €49,95,- per maand onbeperkt de cryocabine in kunnen. Veel topsporters maken hier al gebruik van. Ben jij ook een topsporter die op nationaal en internationaal niveau je sport bedrijft? Kom dan langs om, net als andere topsporters, te ervaren wat een geweldig effect de cryocabine op je lichaam en geest heeft.

Neem van te voren even contact op met Els van Velthoven: els@drfreeze.nl.

Foto Hensley Paulina
Europees kickboxkampioene Tayna da Silva
Foto Judo wereldkamioen Noël van 't End