fbpx

Meest gestelde vragen over cryotherapie

Meest Gestelde Vragen Whole Body Cryotherapie

Ja je moet je sessie altijd reserveren. Reserveren Dr.Freeze Utrecht: KLIK HIER
Nee dat zijn exact dezelfde cabines. Het maakt dus niet uit of je cabine 1 of 2 kiest als ze op een bepaalde tijd nog beiden vrij zijn.
Als je allebei een toegangsbewijs hebt gekocht dan kan dit zeker. Reserveer je Cabine 1 en 2 als ieder in een eigen cabine wilt waarbij bij je bij iedere cabine je namen invult. Wil je samen in een cabine dan reserveer je cabine 1 of 2 en vul je bij 'naam' je beide voornamen in.
Je kunt tot 12 uur van te voren je reservering voor de cryocabinenog annuleren of wijzigen. Dit dien je zelf te doen via het reserveringssysteem waar je de reservering ook in hebt gemaakt. Je kunt dus niet telefonisch, per mail, sms of App annuleren. Na deze 12 uur moeten wij je toegangsbewijs helaas als gebruikt markeren, omdat door je late afzegging niemand anders op jouw tijd de reservering kon maken.
De eerste stap is het inchecken: we vragen je de lijst met contra-indicaties goed door te nemen. Kun je veilig de behandeling ondergaan? Dan is de incheck voltooid en ben je klaar voor je cryosessie. Je gaat naar de kleedkamers waar klompen voor je klaar staan en een kluisje waar je je spullen in kan opbergen. Trek ondergoed, badkleding of sportbroekje (en een top voor de dames) en de klompen met eventueel sokken aan. Wees extra alert op natte kleding. Doordat het bevriest in de cryo cabine, kan natte kleding ernstige verwondingen veroorzaken. De Dr.Freeze medewerker vangt je op zodra de cabine vrij is. Je krijgt een mondkapje, oorwarmers en handschoenen. Ook kriJg je nog wat extra instructies voordat de sessie begint. Volg de aanwijzingen goed op. Je houdt oogcontact met de Dr.Freeze medewerker. Blijf zijn of haar instructies goed opvolgen.
Je bent welkom bij Dr.Freeze op de volgende tijden: Maandag: 16:00-20:00 Dinsdag 8:00-12:00 - 16:00-20:00 Woensdag: 8:00 - 12:00 en 16:00 – 20:00 Donderdag: 8:00 – 12:00 en 16:00 – 20:00 Vrijdag: 8:00 - 12:00 Zaterdag: 9:00 - 15:00 - Zondag gesloten
De cryosessie is het meest effectief wanneer zoveel mogelijk van je huid vrij is. Alleen de uitstekende delen van het lichaam vragen enige bescherming. Mannen: draag ondergoed, zwemkleding of een sportbroekje, eventueel sokken en klompen (die krijg je ook van ons). Vrouwen: draag ondergoed, zwemkleding of een sportbroekje, een top, eventueel sokken en klompen die krijg je van ons).
Het dragen van een mondkapje heeft niets met Corona te maken. Het beschermt je longen tegen de zeer koude lucht. Verder zorgt het dat je niet de hele tijd warme condens uitademt in de cabine waardoor deze te vochtig kan worden en er ijs in de cabine ontstaat waardoor hij kapot kan gaan.
Je lichaam wordt blootgesteld aan een temperatuur van -85 ̊C. Het duurt maximaal 3 minuten, maar het effect is spectaculair. De kouprikkel activeert fysiologische processen in het lichaam. Virussen worden bestreden, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het immuunsysteem en de stofwisseling krijgen een boost. Het gehele lichaam scant zichzelf op slecht functionerende onderdelen en herstelt zichzelf in razend tempo.
Een afspraak voor een gezichtsbehandeling kun je telefonisch of via de whatsapp maken: 06-8317 5831
Cryotherapie is effectief gebleken bij het verhelpen van (chronische) pijn, jeuk, ontstekingen en blessures. Whole Body Cryo werkt ook als een effectieve verjongingskuur. In het buitenland is het gebruik na een operatie heel gewoon. Het versnelt het herstel, bestrijdt de pijn en geneest, zonder de vaak nadelige bijwerkingen van veel medicijnen. Professionele atleten herstellen sneller en leveren betere prestaties als ze cryotherapie toepassen.
Cryotherapie is in 1978 in Japan ontwikkeld om reuma met stikstof te behandelen. Daarna hebben Europese onderzoekers de methode geperfectioneerd. Zo ontstond Whole Body Cryo (WBC): een methode om het gehele lichaam – inclusief het hoofd – bloot te stellen aan extreme kou. Inmiddels is cryotherapie breed geaccepteerd. Niet voor niets zijn erin landen als Duitsland en Frankrijk al ziektekostenverzekeraars die de behandeling vergoeden.
Nog niet zo lang geleden kwam daar stikstof aan te pas. Tegenwoordig is extreme koude ook te realiseren met een elektrisch systeem. Die systemen zijn niet alleen goedkoper, ze zijn ook nog eens veiliger: het is verantwoord om het gehele lichaam, ook het hoofd, aan de extreem lage temperatuur bloot te stellen. Een Whole Body Cabine heeft als extra voordeel dat de kou gelijk over het lichaam wordt verdeeld. Stikstof zakt snel naar de bodem van de cabine: het bovenlichaam wordt daardoor minder koud dan het onderlichaam.
Je stapt de cabine in korte sportkleding (klompen, handschoenen en broekje/top, mondkapje en hoofdband). Bij -85 ̊C daalt de temperatuur aan de oppervlakte van je huid tot tegen het vriespunt. Dit is het sein voor de receptoren in de huid (de zenuwuiteinden) om in actie te komen: ze zenden signalen naar het centrale zenuwstelsel dat het lichaam in levensgevaar verkeert. Het lichaam zet direct allerlei processen in werking. De doorbloeding van het lichaam verbetert, de aanmaak van endorfine en serotonine (natuurlijke pijnbestrijders en oppeppers) en van ontstekingsremmende moleculen komt op gang. Toxines (gif) en stofwisselingsresten worden à la minute afgevoerd door de toevoer van zuurstof en nutriëntrijk bloed. Het lichaam scant zichzelf op slecht functionerende onderdelen, die worden hersteld. Zo activeert ons lichaam zichzelf om herstelprocedures in werking te zetten.
Cryotherapie wordt al meer dan 30 jaar veilig toegepast. Pas altijd wel de instructies toe bij het ondergaan van de therapie: betreed de cabine helemaal droog (geen natte sokken of kleding) en bedek gevoelige delen van het lichaam met mondkapjes, oorwarmers, handschoenen en klompen. Zorg dat er geen metalen delen van kleding direct de huid raken. Draag geen sieraden of piercings tijdens de behandeling (ringen, kettingen, armbandjes of enkelbandjes), hoewel moeilijk te verwijderen piercings eventueel bij uitzondering kunnen worden afgeplakt met tape. Hou ook de contra-indicaties goed in de gaten.
Cryotherapie is een tamelijk risicoloze behandeling. De bloeddruk kan wat hoger worden, maar dit is tijdelijk. Er zijn een aantal uitzonderingsgevallen waarin je geen gebruik kunt maken van de therapie. Beschermende kleding moet goed droog zijn, zoals sokken, handschoenen, hoofdband, oorwarmers, ondergoed, zwemkleding en sportkleding. Zo voorkom je dat je huid bevriest (‘frostbite’).
Een temperatuur van -85 ̊C lijkt koud. Bedenk echter dat de lucht in de cabine extreem droog is. De gevoelstemperatuur is daardoor niet onaangenaam. Bovendien: het duurt maximaal 3 minuten, wat in de praktijk door bijna iedereen is op te brengen.
Bij elke cryosessie komen endorfine en serotonine vrij, de stoffen die ervoor zorgen dat we meer energie en een goed humeur hebben. Het is een gevoel dat wel dagenlang kan aanhouden.
Het exacte aantal is afhankelijk van je klachten of doel. Standaard hanteren we de vuistregel dat je het beste kunt beginnen met meerdere sessies kort na elkaar. Als je je lichaam en geest een krachtige reset wil geven dan worden 10 tot 20 cryosessies kort na elkaar aangeraden. Bij voorkeur elke dag één (of twee) sessies omdat het cumulatief werkt, maar elke losse sessie heeft meestal merkbaar effect. Als onderhoud kan het prettig zijn om een paar sessies per week te doen. Hiermee stimuleer je het immuunsysteem om sterk te blijven.
Je kunt niet verkouden worden. In de extreme kou gaat je lichaamstemperatuur tijdelijk omhoog. Wel wordt je immuunsysteem gestimuleerd. Grote kans dat je de komende tijd merkt dat je veel minder vatbaar bent voor een verkoudheid: je weerstand is verbeterd.
Voel je je plotseling niet goed in de cabine? Of raak je in paniek? Op elk moment kun je de cryosessie stoppen door de cabine te verlaten. De deuren zijn niet op slot: ze sluiten met magneetjes en je kunt er altijd uit wanneer je wilt.
Douchen voor de cryosessie hoeft niet. Een droge huid is zelfs beter. Tijdens de sessie blijft je lichaam droog. Ook erna hoef je niet onder de douche. Aankleden en je kunt direct weer door.
Er zijn situaties waarin je moet afzien van cryotherapie sessie. De contra-indicatielijst ziet er als volgt uit: - Zwangerschap - Koorts - Een matig of ernstig verhoogde bloeddruk (bloeddruk hoger dan 180/95 mmHg) - Een acuut hartinfarct of een hartinfarct in de afgelopen 6 maanden - Hartritmestoornissen - Hart- en vaatziekten waarbij ziekteverschijnselen aanwezig zijn - Instabiele angina pectoris: hartkramp die optreedt zonder directe aanleiding en niet vanzelf overgaat (dreigend hartinfarct) - Een pacemaker - Reversibele cerebrale vasoconstrictiesyndroom (RCVS) - Etalagebenen (ook wel perifeer vaatlijden of claudicatio intermittens genoemd) - Veneuze trombose: bloedstolsel in de aderen - Bloedingsstoornissen - Ernstige bloedarmoede - Acute hersenbloeding of een hersenbloeding in het verleden - Epileptische aanvallen - Fenomeen van Raynaud - Kanker - Longaandoeningen waarbij ziekteverschijnselen aanwezig zijn
Cryotherapie kan reuma niet genezen. Het is wel heel goed als onderdeel van een totaalpakket om de pijn te bestrijden. Een kuur van 10 tot 20 behandelingen die kort op elkaar volgen heeft al een groot effect. Reumapatiënten merken dat de pijn veel minder is, ook maanden ná de behandelingen.
Je kunt meteen na een cryosessie weer gaan trainen. Het is zelfs beter: 10 minuten jezelf licht inspannen direct na de behandeling bevordert je bloedsomloop. Daardoor heeft cryotherapie een langer effect.
Zorg dat geen metalen delen van je kleding direct de huid raken. Draag liever geen sieraden of piercings tijdens de behandeling (ringen, kettingen armbandjes of enkelbandjes; het kan over het algemeen wel maar indien mogelijk kunnen ze beter uit gedaan worden). Je krijgt van ons een paar handschoenen, een wegwerpmondkapje en oorwarmers voor de bescherming van vingers, oren en neus. Douche niet voor de behandeling en zorg dat je helemaal droog bent voordat je de cabine instapt. Breng ook geen crèmes, lotions, parfum of oliën op de huid aan voor de behandeling.
Heb je tijdens de cryosessie pijn of heb je ergens anders last van? Stop dan meteen met de sessie. Je kunt op elk moment de cabine verlaten. De deuren van de cabine sluiten met magneetjes. Die kun je zelf eenvoudig openen. Voor alle veiligheid begeleid de Dr.Freeze medewerker de sessie, deze kijkt mee, geeft de tijd aan en communiceert met je middels een microfoon of met gebaren tijdens de sessie.
Je begrijpt dat we geen verantwoordelijkheid kunnen dragen voor de gevolgen, als je niet (goed) op de hoogte bent van je gezondheid. Of als je eigenlijk geen cryo sessie kunt ondergaan, omdat je tot de uitzonderingsgevallen behoort (zie de lijst met contra-indicaties). Ook zijn we niet verantwoordelijk als je hebt nagelaten om je arts te raadplegen voorafgaand aan een sessie.
Je bent ervan op de hoogte dat het verplicht is om beschermende kleding zoals mondkapje, hoofdband, handschoenen en klompen te dragen gedurende de gehele cryosessie te dragen. Alle kleding dient droog te zijn om verwondingen door bevriezing (frostnip) te voorkomen. Het dragen van sieraden in de cabine is verboden, net als metalen delen in je kleding. Aanwijzingen door de Dr. Freeze medewerker volg je altijd meteen op.
Zorg ervoor dat je niet tegen de wanden van de Dr. Freeze cabine aan komt. Let goed op de medewerker via het raam. Volg zijn of haar aanwijzingen altijd op. De Dr.Freeze medewerker geeft iedere 30 seconden aan hoeveel tijd er verstreken is. Ook informeert de medewerker of alles nog OK is. Steek even je duim omhoog als dit zo is. Voel je je op enig moment toch niet 100%? Je kunt via de deur direct de cabine verlaten. Check even of de deuren goed achter je sluiten.
De lamp van de cabine gaat knipperen, dan kun je de cabine uitstappen. Het is normaal dat de huid rood is net na de behandeling. Het is ook normaal om tintelingen te voelen door het hele lichaam. Je kunt na afloop van de sessie plaatsnemen aan één van de zitplekken waar ook extra informatie te vinden is over de cryo cabines. Als je wilt, mag je natuurlijk ook meteen terug naar de kleedkamer om je aan te kleden.
Meteen na de cryosessie voel je je goed. Het is net of je meer energie hebt. En dat klopt: door de sessie komen endorfine en serotonine vrij, stoffen die daarvoor zorgen. Het kan zijn dat je ook al merkt dat je last hebt van minder (spier)pijn. Dat verschilt van persoon tot persoon: het heeft ook te maken met je lichamelijke conditie. Ook merk je dat je flexibeler bent. Kom je voor een beter uiterlijk? Hou er dan rekening dat er een paar sessies nodig zijn voor het straktrekken van je huid, gewichtsverlies en vermindering van cellulitis.
Ja! Je kan een onbeperkt maandabonnement nemen voor maar 99,95 euro per maand of bijvoorbeeld 6x per maand voor slechts € 69,95 euro. Hiernaast hebben we ook andere losse sessies, abonnementen of strippenkaarten. Bekijk de volledige prijslijst en aanbiedingen hier.
Voor één cryosessie betaal je 24,95 euro. Bekijk de volledige prijslijst en aanbiedingen op de kostenpaginavan de website.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Tijdens onze intake bekijken we jouw individuele doelen en stellen we een actieplan op. Dit wordt gedaan op basis van een wetenschappelijke database. Per domein en per klacht of doelstelling is, aan de hand van deze onderzoeken, een gemiddeld aantal behandelingen opgesteld. Zo kunnen wij een goede indicatie geven welk abonnement of welke rittenkaart het beste bij jou past.
Cryotherapie behandelingen worden al ruim 30 jaar uitgevoerd over de hele wereld. Dit laat dan ook zien dat het een volkomen veilige behandeling is. Wel zal je goed moeten luisteren naar de instructies die gegeven worden. Tevens mag het huidoppervlak niet nat zijn en moeten alle sieraden af tijdens de behandeling.
Je zou denken dat een behandeling van -85c graden Celsius erg pijnlijk is. Dit is absoluut niet zo, de lucht in de cabine is namelijk extreem droog. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur een stuk hoger. De behandeling duurt maar 3 minuten, voor je het weet heb je het alweer achter de rug. In de praktijk zien we dat vrijwel iedereen de behandeling vol kan houden.
Het is niet aan te raden om te douchen voordat je een cryotherapie behandeling gaat volgen. Je huid moet namelijk helemaal droog zijn. Aangezien je tijdens de cryotherapie sessie ook droog blijft, hoeft je na de behandeling ook niet te douchen.
Wil je stoppen met de cryobehandeling dan is dit geen enkel probleem, de deur van de cabine zit niet dicht dus je kunt er te allen tijde uit stappen.
Bij een cryosauna wordt de cabine gekoeld door middel van stikstof. De stikstof wordt onderin de sauna ‘gespoten’. Hierdoor heerst er een zeer onregelmatige temperatuur in de sauna. Tevens is stikstof een gevaarlijke stof waarbij de klant risico loopt op een koude verbranding. Een ander nadeel is dat het hoofd van de klant zich niet in de sauna bevindt en dus niet blootgesteld wordt aan de kou. Dr.Freeze werkt met een cryocabine. In de cabine heerst een constante temperatuur. Deze temperatuur wordt verkregen door middel van elektriciteit. Hiervoor wordt dus geen stikstof gebruikt. Er is dus geen kans op koude verbranding.
Aan de hand van je gelaatsuitdrukking en de vragenlijst die je hebt ingevuld bekijken we grondig of je de sessie kunt ondergaan. Twijfel je toch? Raadpleeg dan eerst je arts voordat je voor een cryosessie kiest.
Nee, cryotherapie is een geheel veilige behandeling. Het wordt in sommige gevallen zelfs aangeraden dagelijks een cryo behandeling te ondergaan. Je kunt maximaal 2 cryo sessies per dag ondergaan.
Dit kan zeker, het is zelfs goed om na een cryotherapie behandeling te gaan sporten.
Een cryotherapie behandeling is een risicoloze behandeling. Wel krijg je een hogere bloeddruk, dit zal echter maar tijdelijk zijn. Wel is het belangrijk de contra-indicaties door te nemen op onze website. Wanneer je een contra-indicaties hebt mag je helaas niet in de cabine. Bij twijfel het gewoon aan ons vragen.
Je betreedt de cabine in badkleding. Deze mag je zelf meenemen. Wanneer je jezelf hier niet prettig in voelt kun je ook beslissen een kort sportbroekje mee te nemen. Wij verzorgen je badjas, sokken, pantoffels, handschoenen, oorwarmers en mondkapje.
Nee, dit is niet mogelijk. Door de kou zal de lichaamstemperatuur tijdelijk gaan stijgen. Het immuunsysteem gaat vervolgens aan de slag om aan te sterken, hierdoor is het risico op verkoudheid zelfs lager.
Een ijsbad wordt in de sportwereld ook regelmatig gebruikt voor revalidatie. Tijdens een ijsbad bevriezen weefsels en spieren. De bevroren spieren zullen tijdelijk hun kracht verliezen, wat goed is voor het herstel. Echter heeft het lichaam een dag rust nodig om te herstellen, waardoor de atleet niet eerder kan trainen dan de volgende dag. Tijdens een whole body cryotherapie sessie kan de atleet vrijwel direct door gaan met trainen. De spieren zijn goed doorbloed en kunnen in de droge kou niet bevriezen. Ook voelt de koude droge lucht veel aangenamer dan een ijsbad.
Dit kan zeker. Enig voorbehoud is dat de ingrepen NIET korter dan twee maanden geleden uitgevoerd mogen zijn. Enkele voorbeelden van cosmetische ingrepen zijn: lip fillers, botox en implantaten.
Als de tatoeage droog is, mag je de cabine weer in. Afhankelijk van jouw huid en het helende proces, kan dit tussen 4 - 10 dagen duren. De tatoeage dient wel afgedekt te worden net als dichte wonden. Met een open wond mag je de cryo cabine niet in.
Tussen twee sessies moet minimaal vier uur zitten.
× Heb je een vraag?