fbpx

Dr.Freeze Arnhem sluit haar deuren

20 september 2022
/ / /
Comments Closed
Dr.Freeze Arnhem sluit haar deuren

Tot onze grote spijt en met pijn in ons hart zijn wij genoodzaakt slecht nieuws met je te delen.
Dr.Freeze Arnhem gaat per direct de deuren sluiten. Het is voor ons niet meer mogelijk om het bedrijf voort te zetten wegens bedrijfseconomische redenen. In 2018 begonnen we gemotiveerd en met veel plezier en energie aan dit mooie bedrijf. Maar we hadden veel tegenslagen waardoor onze reis nu in 2022 ten einde komt.
Allereerst de cryomachine zelf, waarmee wij de afgelopen jaren enorm veel problemen hebben gehad. De kosten van de reparaties liepen door de jaren heen torenhoog op terwijl de machine telkens weer opnieuw kapot ging waardoor we lange periodes dicht waren. Ook dit jaar was de machine vaak defect waardoor we weer vele weken dicht waren, iedereen zijn geld terug moesten geven terwijl de kosten gewoon doorliepen.
De Covid-19 crisis heeft ons ook een grote klap toegebracht. Een half jaar moesten we de deuren helemaal sluiten en daarna mochten we maar beperkt open zijn. De steun van de overheid was uiteindelijk minimaal en betekende niet veel meer dan uitstel van belasting in plaats van bijvoorbeeld kwijtschelding.
Vrijwel meteen na deze crisis begonnen de energiekosten explosief te stijgen. Deze konden we in eerste instantie nog een beetje opvangen door twee dagen in de week te sluiten. Eind augustus kregen we echter een telefoontje van Essent met de waarschuwing dat per 1 januari onze energierekening weer zou gaan verdubbelen. Van €850 in 2018 naar bijna €7.000 in 2023.
In mei begon de cryomachine weer kuren te krijgen wat uiteindelijk heeft geleid tot een machine die niks meer deed. Deze reparaties waren voor ons bedrijf niet meer op te brengen want we hadden geen reserves meer. We hebben tot het allerlaatst naar wegen gezocht om toch door te kunnen gaan en hadden hier tot voor kort ook nog hoop op. Maar middels een kort geding procedure bij de rechtbank is het doek onverwachts toch gevallen.

Wij vinden het heel erg om ons mooie bedrijf te moeten sluiten. We hadden een droom om met Cryotherapie mensen te helpen gezonder, fitter en blijer te maken en pijn te verminderen, hoe mooi is dat als dit lukt ?!
We hebben in de vier jaar van ons bestaan zoveel fijne mensen mogen ontmoeten en kunnen helpen. We werden heel blij van de (vaak emotionele) reacties van klanten die geen pijn meer hadden, van een kwaal waren hersteld, minder medicijnen nodig hadden of weer aan het werk konden. Sporters van Papendal die bij ons kwamen als onderdeel van hun trainingsschema en we olympische medailles zagen winnen of wereldkampioen worden. Dit maakt ons enerzijds blij dat we zoveel hebben kunnen betekenen voor zoveel mensen maar ook heel verdrietig dat we niet verder kunnen. Ook voor ons is dit een grote klap.

Voor de klanten die nog credits hebben, wij kunnen gezien onze financiële omstandigheden deze niet crediteren, dit spijt ons zeer. Wel kunnen wij, na overleg met Dr.Freeze Utrecht, aanbieden dat deze credits in Utrecht te gebruiken zijn en onbepaalde tijd geldig blijven want Dr Freeze Utrecht BV blijft bestaan. Wij begrijpen dat dit zeker niet ideaal is maar wel het enige dat we nu kunnen bieden. Als je van dit aanbod gebruik wilt maken stuur dan een mailtje naar els@drfreeze.nl.

Bedankt voor alle steun en support door de jaren heen.

Met vriendelijke groet,

Els & Sander
Dr.Freeze BV