fbpx

Winterblues bestrijden met cryotherapie

5 november 2019
/ / /
Comments Closed
Vacature Dr.Freeze

Winterblues snel en effectief bestrijden met cryotherapie

De herfst geeft veel mensen de 'winterblues' of zelfs een winterdepressie. Cryotherapie kan daar goed bij helpen.

De winterblues heeft veel overeenkomsten met de winterdepressie. De aandoening heeft te maken met de seizoensvariaties in licht waardoor onze biologische klok verstoord raakt en niet meer 'gelijk loopt' met het daglicht. Iedereen heeft wel eens last wanneer het dagenlang somber weer is. Maar ongeveer één op de tien tot twintig mensen hebben zo veel last dat ze moeite hebben om nog normaal te functioneren. Drie procent van hen raakt ervan zelfs in een winterdepressie.

Een manier om de winterblues te bestrijden is het volgen van meerdere sessies lichttherapie. Dit brengt de biologische klok weer enigszins in balans. Wat meteen helpt is het volgen van cryotherapie. Eén van de wetenschappelijk bewezen effecten van de cryocabine is namelijk de aanmaak van endorfine en serotonine. Doordat er minder zonlicht is, maken de hersenen dit ook wat minder aan. Door cryotherapie worden ze extra aangemaakt en herstelt zo de hormoonbalans. Dit maakt dat mensen zich meteen een stuk gelukkiger voelen. Cryotherapie zorgt bovendien voor verbeterde doorbloeding waardoor de organen meer zuurstof krijgen. Direct gevolg, een enorme energieboost.

Bij Dr.Freeze zeggen we daarom; reken af met de winterblues and make it funky! Ontdek het zelf, een try-out kost maar € 10,-.

Heb je echt last van een winterdepressie die ieder jaar weer terugkomt, dan raden wij aan om je huisarts hierover te raadplegen. Meer informatie kun je lezen op de website Thuisarts.nl.

× Heb je een vraag?