fbpx

Betere voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse met Dr.Freeze

3 juli 2019
/ / /
Comments Closed
Beter voorbereiden op de Vierdaagse

Standaard adviezen ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse

Van 16 tot en met 19 juli is het weer over, de Nijmeegse Vierdaagse krult zich dan door het Gelderse landschap rond Nijmegen. Zo'n 45.000 lopers zullen zich aan de start melden van de toch behoorlijk zware wandeltocht. Het grootste deel hiervan haalt de eindstreep maar ruim 3.000 zullen naar verwachting uitvallen. Een groot deel hiervan had dit niet hoeven overkomen als zij een betere voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse hadden gehad. De belangrijke Vierdaagse adviezen die de meeste geoefende wandelaars wel kennen zijn:

 1. Van tevoren trainen
 2. Goede wandelschoenen en -sokken
 3. Maatregelen tegen blaren
 4. Outdoor wandelkleding
 5. Water meenemen

Twee extra adviezen voor een betere voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse

Wij hebben nog twee nuttige toevoegingen voor hen die zich echt professioneel willen voorbereiden op de Vierdaagse etappes:

 1. Kom na iedere loopdag naar Dr.Freeze
 2. Smeer je benen daarna in met sport magnesium.

Ga iedere dag, nadat je de etappe gelopen hebt, bij Dr.Freeze de whole body cryocabine in. Dit kan heel gunstige effecten op je prestaties en uithoudingsvermogen hebben. Je lichaam herstelt dan namelijk beter van de zware etappes en ook mentaal versterkt het je. Veel topsporters doen het al jaren na een zware sportinspanning, zoals onze Max Verstappen. Smeer bovendien je benen in met Magnesiumgel. Hierdoor verkrampen en verzuren je benen niet. Je zult merken dat je de 4 Daagse een stuk makkelijker zult lopen! Graag laten wij jou dit zelf ontdekken. Daarom hebben we een speciale Nijmeegse Vierdaagse aanbieding samengesteld.

Dr.Freeze Nijmeegse Vierdaagse aanbieding

Om iedere loper een optimale voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse te bieden, hebben wij speciale aanbieding voor je:

 • 4 x in de Cryocabine
 • 1 x gratis in de Cryocabine als hem uitloopt
 • 5 sachets Zechsal Sport magnesiumgel

Kosten slechts €32,50. Dat is z'on 70% korting!

Actievoorwaarden

 • Actie is alleen geldig voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse;
 • Actie kan alleen afgenomen worden tot en met 15 juli 2019;
 • Deelnemer moet aan de balie bij Dr.Freeze zijn startbewijs laten zien;
 • Voor de gratis 5e sessie moet deelnemer certificaat of medaille laten zien;
 • De speciale actiekaart is alleen geldig in de week van de Nijmeegse Vierdaagse.

Waarom herstel je sneller door de cryocabine?

Door de kou worden specifieke processen in het lichaam geactiveerd, waardoor je minder spierpijn hebt en de pijn wordt verlicht. Het bloed neemt meer zuurstof op, er worden ontstekingsremmende eiwitten toegevoegd evenals de 'neurotransmitters' serotonine en endorfine. Lichaamscellen zwellen licht op en omdat je lichaam in reactie op de kou het bloed sneller doet stromen om de lichaamstemperatuur te laten stijgen, neemt de algehele doorbloeding toe. Het gecombineerde effect is dat al deze belangrijke stoffen beter worden opgenomen. Tevens zorgen de bloedvaten ook voor het vervoeren van zuurstof en hormonen en het afvoeren van afvalstoffen naar je spieren. Het meest directe effect van de cryotherapie is dan ook versnelde detox en verhoogde opname van zuurstof, vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en suikers. Precies wat een de benen van een 4 Daagse loper nodig heeft!

Een prettige bijkomstigheid is het effect van de serotonine (het 'gelukshormoon') en endorfine (de 'natuurlijke pijnstiller') die extra vrijkomen door de sessie in de cabine. Dit zorgt dat je de pijntjes die je in je lichaam hebt van het lopen net even wat minder voelt en je mentaal positiever blijft. Beiden heel belangrijk om de eindstreep te halen. Een goede voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse etappes is dus om iedere keer optimaal te herstellen van de vorige etappe.

Waarom de benen insmeren met magnesium?

Spierklachten ontstaan vaak door een magnesiumtekort. Magnesium heeft grote invloed op de ontspanning van je spieren. Zodra je te weinig magnesium in je lichaam hebt, kunnen spieren zich niet optimaal ontspannen. Bovendien is calcium dan in verhouding meer aanwezig, waardoor je klachten als spierkramp en stijve spieren kunt ervaren. Verder vermindert je energie en weerstand bij een magnesiumtekort, je wordt sneller ziek en moe. Magnesium maakt namelijk energie vrij uit voeding. Bij een tekort is er minder magnesium beschikbaar voor dit proces. Je haalt dus minder energie uit voeding, waardoor de energie in je lichaam afneemt. Je raakt sneller vermoeid en je bent gevoeliger voor stress. Te veel stress leidt vervolgens tot een verminderde weerstand.

 

 

 

× Heb je een vraag?