Behandeling reumatoïde artritis met ondersteuning Whole Body Cryotherapie

3 april 2018
/ / /
Comments Closed

Behandeling reumatoïde artritis

Behandeling reumatoïde artritis met Whole Body Cryotherapie

Het idee voor de behandeling reumatoïde artritis met Whole Body Cryotherapie, is in 1978 ontwikkeld (uitgevonden) in Japan door dokter Toshiro Yanauchi. Dr. Yamauchi zette deze therapievorm in om patiënten met reumatoïde artritis te behandelen voor pijn en ontstekingen die met de ziekte worden geassocieerd. Sindsdien is in meerdere Europese universiteiten de werking van Whole Body Cryotherapie gedurende tientallen jaren onderzocht en bestudeerd. In deze onderzoeken is een positieve werking van vastgesteld van Whole Body Cryotherapie op reumatoïde artritis.

De conclusies uit deze onderzoeken zijn dat het pijnniveau na toepassing van de koudetherapie aanzienlijk afneemt . De pijnvermindering duurt ongeveer 90 minuten. Het aanvankelijke pijnniveau neemt af tijdens de hele behandelingsperiode. De resultaten van deze studies geven aanwijzingen dat bij de behandeling van reumatoïde artritis, Whole Boy Cryotherapie belangrijke kortetermijneffecten en enigszins zwakkere effecten genereert gedurende de behandelingsperiode als geheel. Korte termijn pijnvermindering vergemakkelijkt intensieve toepassing van fysiotherapie en ergotherapie. De Whole Body Cryotherapie is goed uitvoerbaar bij  patiënten en wordt goed verdragen. Vanuit het oogpunt van de patiënt kan bij de Behandeling van reumatoïde artritis, Whole Body Cryotherapie daarom een essentieel onderdeel van het revalidatieprogramma vormen.

Waarom werkt cryotherapie op reumatoïde artritis?

Mensen die lijden aan reumatoïde artritis, hebben vaak last van gewrichtsontstekingen in het lichaam. Deze ontstekingen zorgen voor veel pijn. Deze ontstekingen ontstaan omdat in de gewrichten van mensen met reumatoïde artritis veel meer mestcellen aanwezig zijn dan bij mensen die er niet aan lijden. Deze mestcellen scheiden een grote hoeveelheid ontstekingsbevorderende stoffen uit zoals histamine en tryptase.

Uit jaren van wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een effect van Whole Body Cryotherapie, de reductie van histamine is in de gewrichten.  Dit is geweldig voor de behandeling van de ontstekingen die optreden bij Reumatoïde Artritis. Want door de afname van histamine verminderen de ontstekingen sterk of verdwijnen ze zelfs in het geheel. Met als resultaat een sterke vermindering van de pijn bij de patient.

Het samengestelde effect van WBC-sessies, gekoppeld aan een reeks bewegings- en oefentherapieën, resulteert zo in een aanzienlijke pijnvermindering en toename van het bewegingsbereik.

× Stel je vraag!